ContactClown in de Zorg

ContactClown in de Zorg

Dat wat ik in mijn werk pretendeer, leef ik ook. Dat is alleen nog meer uitgebreid in de jaaropleiding tot ContactClown gevolgd bij Esterella school in Zeist. Daar heeft mijn Kind- energie weer alle ruimte gekregen om opnieuw nieuwsgierig en vol verwondering te kunnen zijn. Mijn hooggevoeligheid leerde ik gedurende dat jaar nog meer als kwaliteit omarmen. Mijn ontwikkeling om te Zijn kreeg in het vak ContactClown alle ruimte.

Als ContactClown draag ik de naam Ben (To Be, ZIJN).
Ik ga samen met de mens met dementie en/of meervoudige stoornis op ontdekkingsreis.
In het contact draait alles om lichaamstaal en gevoel, oftewel contact van hart tot hart. Iets wat naar mijn mening in de wereld van mensen die leven in een stukje niemandsland, tussen een vergeten verleden en een onbestemd heden heel welkom is.
Ik verplaatst me in de wereld van de ander die op dat moment mijn maatje is.
Ik werk als volgt om ter plekke vanuit een impuls, vanuit improvisatie, met eventueel een attribuut een contact, een ontmoeting te laten ontstaan.
Geen verwachtingen hebben geeft ruimte om er te mogen Zijn.
Alles is goed, zo kan de mens met dementie ontspannen, helemaal zichzelf zijn. Ont-moeten.
In dat contact kom ik nergens vandaan en ga nergens heen. Ik hoef alleen maar vriend te zijn in de belevingswereld van de mens in dat moment. Een lichtpuntje kunnen zijn door aandacht, plezier, warmte en veiligheid te geven.
Een bezoek wordt in overleg per dagdeel ingepland.
Een dagdeel bestaat uit 2,5 uur. Dit is inclusief reiskosten, voorbereiden en evalueren.
De kosten per dagdeel zijn per 1 januari 2022 € 162,50.

Bij interesse of vragen neem dan vrijblijvend contact met me op.