Natuurcoaching & Bewustzijn

Natuurcoaching & Bewustzijn

De mens staat niet los van de natuur, we zijn er onderdeel van. Wij hebben net als de rest van de natuur ons eigen tempo van groei en beweging. Door middel van natuur-coaching maak je verbinding met je eigen tempo, je eigen natuur. Dus niet duwen, niet trekken en ook niet tegenhouden. Doe je dat wel dan stroomt het niet meer. Gevolg: gevoel van eenzaamheid, incompetentie, frustratie, moedeloosheid, vastzitten.

Wanneer je werkt met de natuur, respecteer je je eigen natuur en dat vraagt om moed, vertrouwen, loslaten, soms even nietsdoen. Het vraagt om bewustzijn, in rust en met aandacht kijken wat je doet, waar je toe neigt, welk effect dit heeft op jezelf en je omgeving, wat ervaar je, wanneer stroomt het wel en wanneer niet, wat neem je waar in je lijf, waar hou jij je in, wat houd je tegen, etc.

Daarnaast biedt de natuur, de wereld, ongekende mogelijkheden om te werken met metaforen en symbolieken. Dit brengt vrijwel altijd krachtige doorbraken in het bewustzijnsproces. Door het probleem visueel te maken creëer je een veilig moment om op een afstand te kijken naar wat er in jou leeft. Ook de symbolische handelingen zijn jouw eigen keuzes die lijfelijk worden ervaren en uiteindelijk echt en blijvend zijn.

Bewustwording is de sleutel naar verandering.

Buiten gaan we samen op weg ongeacht het weer en zal de natuur, de wereld om je heen, fungeren als spiegel voor jouw proces. Het traject zal je precies dat geven wat je op dat moment nodig hebt.

Natuur-coaching brengt:

  • Helderheid over je situatie en jouw eigen rol daarin
  • Duidelijkheid over de richting die je wenst te gaan
  • De mogelijkheid verantwoording te nemen en keuzes te maken
  • Belemmerende patronen aan de oppervlakte
  • Duidelijkheid over wat nodig is om verandering in gang te zetten
  • Dat je voorbereid bent op de valkuilen die je nog kunt tegenkomen

Natuur-coaching en Bewustwording zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Waar sta jij op dit moment en waar wil je heen?

Wil je een natuur-coach sessie? Laat me dat dan even weten.
Je moet er rekening mee houden dat zo’n sessie anderhalf tot twee uur duurt. Kosten daarvoor zijn €100,00.